Pazartesi, Temmuz 30, 2007

Perdeler
Puslu doğan aya bakarken
Fesleğenlerin ardından
Gözüne uyku girmez
Sabahlar olmadan

Yüreğinde hissettiğin acıyı
Anlayamaz kimse uzaktan
Nerelere gitsen, ne yapsan,
Gün doğmadan?

Hataları hayra yormayı
Amaç edinmek usanmadan
Gerçekleri kabul etmek
Gözyaşlarını umursamadan

Her yer ıssız, karanlıkken
Çırpınışları duymadan
Uzaktan bakmak
Yalnızlığa doymadan

Bir de bakıvermişsin hayata
Perdeleri açmadan
Göremeden gerçekleri, doğruları
Hatalardan uslanmadan

MKZ

Cumartesi, Temmuz 28, 2007

MERSİN TARSUS BAĞLARBAŞI

kütüphane kuruyoruz!

10-12 Ağustos 2007

Bİ' KİTAP DA SEN VER!

Perşembe, Temmuz 26, 2007

gibi

sonsuzun oyuncağı olup
sorunlarla uğraşmak gibi
sert rüzgarlara sövüp
serseriliği kurtuluş sanmak gibi

güzellemelerle avunup
güftelerle yaşlanmak gibi
gömleğin düğmelerini koparıp
gönlünü çıkarıp okşamak gibi

mehmetlerin ardında kalıp
merhamet dilemek gibi
mor yalnızlıklara alışıp
montreal'e kaçmak gibi

mk

Çarşamba, Temmuz 25, 2007

Aşağıdaki haber önemli olmasına karşın yalnızca bağlantıda ismi geçen gazetede yayınlanmış.

Lozan 84’üncü yılında tartışılıyor
Posted on Pazar, 22.Temmuz 2007
Topic: Dünyadan
Lozan Antlaşması’nın 84’üncü yıldönümünde, Antlaşmanın getirdiği sorunlar, Türkiye’nin bu Antlaşmaya ne kadar uyduğu ve taraf devletlerin Antlaşmayı takibi konusunda İngiltere Parlamentosu’nda bir dizi etkinlik düzenleniyor.


Lozan 84’üncü yılında tartışılıyor

ANF

LONDRA (22.07.2007)-Lozan Antlaşması’nın 84’üncü yıldönümünde, Antlaşmanın getirdiği sorunlar, Türkiye’nin bu Antlaşmaya ne kadar uyduğu ve taraf devletlerin Antlaşmayı takibi konusunda İngiltere Parlamentosu’nda bir dizi etkinlik düzenleniyor.

24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan (Lausanne) kentinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileri ile İngiltere, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Japonya, Romanya, Portekiz ve Belçika temsilcileri tarafından imzalanan Lozan Antlaşması’nın 84’üncü yıldönümünde, İngiltere Parlamentosu’nda bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Westminster’daki Parlamento binasında 24 Temmuz Salı günü saat 14.00’de Committee Rooms A ve B’de başlayacak olan etkinlik, farklı oturumlarla gün boyu sürüyor. Armenia Solidarity, British Armenian All-Party Parliamentary Group, Nor Serount Cultural Association ve Armenian Genocide Trust kurumları tarafından organize edilen etkinliğin ilk bölümüne Lord Hylton ev sahipliği yapıyor.

Tarihçi Gregory Topalian ile ANF Londra Temsilcisi gazeteci ve araştırmacı Murat Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı dört bölümden oluşuyor. Toplantının saat 18.30’da Committee Room 13’te başlayacak olan bölümünde Gregory Topalian “İngiltere’nin Ermenilerin Batı’daki Kaderindeki Rolü” konusunda konuşacak.

Gazeteci ve araştırmacı Murat Aktaş da aynı bölümde “Türkiye Lozan’ı İhlal Etti Mi” konulu bir konuşma yapacak. Ardından soru cevap şeklinde sürecek olan toplantının bu bölümüne ise İngiliz Parlamenter Andrew George ev sahipliği yapıyor.

Lozan antlaşması Türkiye’deki azınlıkların “hukuki statüsü”nün belirlendiği antlaşma olarak da dikkat çekiyor. Lozan Antlaşması’nda sadece Müslüman olmayanların bir kısmı azınlık statüsünde kabul edilmişti.

Etkinlik 25 Temmuz Çarşamba günü de saat 9.00’da Parlamento binasının bütün girişlerinde milletvekillerinin konuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerine katılımı ile devam edecek. Türk Devleti’nin uluslar arası alanda resmi olarak tanınmasını beraberinde getiren Lozan Antlaşması, Aylar süren Lozan Konferanslarının ardından Lozan Üniversitesi salonunda, 24 Temmuz 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika arasında imzalanmıştı.

Lozan Konferansı boyunca müzakerelere katılan Yugoslavya Osmanlı’dan kalan borçlar meselesinde kendilerine düşen hisse konusunda görüş ayrılığından dolayı antlaşmayı imzalamazken, Rusya ise Boğazlara ait antlaşmayı İstanbul’da imzalamıştı. Lozan’da Kerkük ve Musul Osmanlı’nın borçlarından muaf tutulmak karşılığında ve petrol gelirlerinden küçük bir hisse karşılığında İngilizlere bırakılmıştı. Türkiye bu hisseyi de 1952’de 27 Milyon sterlin alarak İngilizlere satmıştı. Türk heyeti ayrıca İngiltere’nin Kıbrıs’ı ilhakını da kabul etmişti.


http://www.kurdistan-post.com/News-file-article-sid-18777.html